Jurnal TRĂIEȘTE MORT – Africa de Est

30,00 lei

Format: 13 x 20 cm

Nr. pagini: 176

Interior color

Copertă broșată

 

Categorie: Etichetă:

Descriere

CUM SĂ FOLOSEŞTI ACEST JURNAL

Acest jurnal este destinat a fi o călătorie de rugăciune de 30 de zile. Fiecare zi va include informații despre un grup neatins cu Evanghelia și o reflecție despre ce înseamnă să trăiești mort. Vei avea, de asemenea, la dispoziție spațiu pentru a-ţi expune impresiile, a răspunde la câteva întrebări interesante și de asemenea pentru a scrie o rugăciune. Fiecare zi va fi o provocare, un mod practic în care să trăiești mort. Fiecare capitol este scris de un misionar sau de o persoană cu inimă de misionar, care s-a dedicat pentru a trăi mort.

Sunt diferite feluri de a folosi acest jurnal, dar eu îți sugerez să urmezi sfaturile de mai jos pentru a beneficia în mod satisfăcător de ele.
• Citește doar un capitol pe zi. Folosește jurnalul ca pe o lectură suplimentară pe care să o adaugi citirii Bibliei.
• Roagă-te pentru grupul de oameni menționat în acest capitol.
• Roagă-te pentru ca Isus să trimită misionari la ei.
• Roagă-te ca Biblia să fie tradusă în limba lor.
• Roagă-te ca bărbați și femei cu influență din comunitatea lor să fie mântuiți.
• Întreabă-L pe Isus dacă vrea ca tu să mergi – să trăiești și să mori în mijlocul acestor oameni.
• Notează-ți gândurile, ideile și rugăciunile în spațiul liber din jurnal. Dacă nu știi ce să scrii, atunci scrie o rugăciune pentru acel grup de oameni despre care tocmai ai citit, sau scrie o rugăciune pentru a fi ajutat să răspunzi „Provocării de a trăi mort” prezentată în capitolul respectiv, sau ambele.
• Parcurge jurnalul împreună cu familia ta sau cu un grup de prieteni. Dați socoteală unii altora față de sarcinile la care v-ați angrenat.

CUM SĂ TRĂIEŞTI MORT
Dacă L-ai acceptat pe Isus ca Mântuitor, să trăieşti mort în Hristos nu este doar o simplă noțiune. Este un fapt incontestabil. Romani 6:1-11 dovedește în mod clar faptul că prin moartea Mântuitorului nostru, noi avem oportunitatea să murim față de propria noastră persoană și să trăim în și prin El. Păcatele noastre au fost curățate și înlocuite cu Duhul Său. Noi suntem așezați în El. Din fericire, trăirea în Hristos nu este legată de eforturile noastre. Tot ceea ce trebuie să facem pentru „a trăi mort” înseamnă să ne încredem în Duhul Său care va face în noi ceea ce noi înșine nu reușim.
Citind titlul acestui jurnal ai putea gândi: Eu nu pot trăi mort. Este mult prea greu. Eșuez de prea multe ori! Dar știi ce? Cu toții facem asta! Dacă L-ai acceptat pe Hristos, tu ești deja mort. Trebuie deci să înveți să rămâi mort. Secretul de a rămâne mort este bucuria de a rămâne în El. În acest fel noi descoperim voia lui Dumnezeu iar El ne dă posibilitatea să schimbăm dorințele noastre cu planul Său perfect. Atunci când rămâi în El, lucruri precum comfortul, preferințele, oportunitățile și controlul nostru, par nesemnificative în comparație cu gloria Sa.
În timp ce rămâi în Hristos, ascultă-I inima. Ea bate pentru oamenii pierduți. Așa cum El a murit pentru cei pierduți, astfel ne cere și nouă să murim față de ambițiile noastre egoiste și, într-un abandon total, să-L mărturisim altora. Mântuitorul nostru ne cere să mergem la toți cei pierduți.
Citind acest jurnal, vei descoperi cererea pe care ți-o facem de a-i lua în considerare nu doar pe cei care sunt pierduți, dar și pe cei la care Evanghelia nu a ajuns niciodată. Te vei ruga zilnic pentru oameni care nu au Biblia tradusă în limba lor, care trăiesc în zone unde nu există nici o biserică, misionari sau alți creștini, și deci nu pot auzi despre Isus. Este incomod să ajungi la acești oameni și este nevoie de sudoare, sânge și lacrimi ca să le arăți dragostea Lui. Numai cei care au învățat să trăiască morți vor ajunge la aceștia.
Isus ne-a spus că „sămânța care cade pe pământ și moare, produce multă roadă.” Pe măsură ce parcurgi acest jurnal, vino înaintea lui Dumnezeu ca și o sămânță care este deja moartă. Și pe măsură ce caracterul tău se conformează celui al lui Hristos, fie ca prima ta rugăciune să sune astfel: „Doamne, cum vrei să răspund față de acei oameni neatinși de Cuvântul Tău şi neabordaţi încă de nimeni?”
Noi credem că El va răspunde rugăciunii tale, iar această călătorie de rugăciune de 30 de zile, va fi una aventuroasă – plină de viață în El.

Cum să ne rugăm pentru grupurile de oameni neatinşi cu Evanghelia
Fiecare capitol al Jurnalului Trăiește Mort, se sfârșește cu informații despre un grup de oameni neatins cu Evanghelia din Africa de Est și sugerează o notificare creativă pentru rugăciune. Dacă nu te-ai mai rugat pentru un grup etnic la care nu s-a ajuns niciodată cu Evanghelia, iată câteva rugăciuni ajutătoare:
1 | Roagă-te pentru ca să fie cunoscut Cuvântul lui Dumnezeu.
Nu există nici un substitut pentru Cuvântul lui Dumnezeu. Roagă-te ca Biblia să fie tradusă în limba lor și, de asemenea, pentru ca filmul Isus să fie disponibil pentru acest grup etnic. Roagă-te pentru răspândirea Cuvântului în format audio, video sau tipărit. Roagă-te ca fiecare membru al acestui grup să aibă posibilitatea să cunoască Cuvântul lui Dumnezeu.
2 | Roagă-te ca Domnul secerişului să trimită lucrători pe câmpul secerişului.
Întreaga strategie a acestui concept Trăiește Mort este bazată pe echipe care să trăiască și să moară în mijlocul acestor oameni pierduți, dar prețioși pentru Dumnezeu. Roagă-te pentru ca Isus să trimită misionari din biserica ta către aceste grupuri etnice; roagă-te pentru formarea de echipe internaționale și pentru ca oamenii care au aceiași cultură și locuiesc în zone apropiate să fie preocupați de faptul că cei de lângă ei sunt pierduți.
3 | Roagă-te ca Duhul Sfânt al lui Dumnezeu să fie revărsat peste orice făptură.
Această promisiune este și pentru „…toți cei care sunt departe.” Roagă-te pentru ca diferiți membri ai grupurilor neatinse cu Evanghelia să fie umpluți și împuterniciți de Duhul Sfânt. Roagă-te pentru bărbați și femei, tineri și bătrâni, săraci și bogați, marginalizați și influenți. Roagă-te pentru o umplere măreață cu Duhul Sfânt pentru toți cei care vin la Hristos, astfel încât ei să aibă putere și pasiune pentru a ajunge la cei din tribul lor și pentru a se împotrivi răului oriunde îl găsesc.
4 | Roagă-te ca vălul care acoperă crucea să fie înlăturat.
Mulți dintre oamenii pentru care te vei ruga sunt musulmani, iar aceștia, ca și mulți alții, au fost orbiți de diavol. Ei au înțeles greșit sau au respins lucrarea de ispășire a lui Hristos pe cruce. Roagă-te ca ochii să li se deschidă față de acest act irațional, dar binecuvântat al unui Dumnezeu care a devenit om și care a îndurat o moarte rușinoasă cu scopul de a ne răscumpăra.
5 | Roagă-te ca Duhul Sfânt să unească Trupul lui Hristos.
Niciunul dintre noi nu trăiește într-un vid. Roagă-te pentru primii oameni din grupul etnic care vor crede. Roagă-te ca să existe o legătură plină de încredere și dragoste între ei. Roagă-te împotriva invidiei și minciunilor diavolului. Roagă-te pentru misionarii care lucrează în mijlocul acestor oameni și, de asemenea, pentru unitate, binecuvântare și bucurie în Duhul Sfânt. Dezbinările între noii credincioși, cât și cele între misionari sunt unealta principală pe care o folosește diavolul. Roagă-te ca unitatea binecuvântată a lui Dumnezeu să triumfe.
6 | Roagă-te pentru bărbaţi şi femei care aduc pacea.
De multe ori, o persoană cheie este cea care deschide calea pentru ca mulţi să ajungă să-L cunoască pe Hristos. Uneori această persoană a păcii Îl acceptă pe Dumnezeu și-i conduce pe alții la Hristos, alteori oferă permisiunea credincioşilor pentru a dezvolta lucrarea într-o anumită zonă, chiar dacă ea însăși nu este convertită. Roagă-te ca bărbați și femei cu influență să vină la Isus din fiecare grup etnic, ca apoi să-și conducă poporul din care fac parte la credința în Hristos. Roagă-te pentru apariția bisericilor de casă care să se multiplice și pentru lideri care să ducă mai departe noua mișcare.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.