Povara Domnului

20,00 lei

Autor: Ian Macpherson

Număr pagini: 158

Dimensiuni: 14,8 x 21

Stoc epuizat

Categorie:

Descriere

Natura predicării şi omul care predică

Ian Macpherson demonstrează importanţa predicării şi, pe lângă aceasta, ne spune cum să predicăm: cum să alegem un text, cum să abordăm un subiect, cum să compunem un paragraf de început, cum să folosim ilustraţii şi citări, cum să încheiem predica. Slujitorii bătrâni şi tineri, studenţii la teologie şi cei care au petrecut ani de zile pe „drumul cel lung”, vor găsi încurajare şi ajutor în aceste pagini.

Ian Macpherson descrie povara predicării ca având patru laturi: povara veşniciei, povara păcătoşeniei, povara sufletelor şi povara Domnului (a-L predica pe Hristos cu credincioşie). „Acolo unde nu este povară”, spune Macpherson, „nu este nici binecuvântare.

În zilele noastre, predicarea a dobândit o nouă importanţă din cauza asaltului în masă asupra minţilor contemporane venit din partea segmentelor seculare a culturii noastre. Nici un predicator nu îndrăzneşte să păşească în faţa unei adunări dacă nu este sigur de însărcinarea şi de mesajul său pentru o lume tulburată.

Scriind într-un stil intens, viu, Ian Macpherson descrie pe înţeles viaţa şi lucrarea unui om chemat de Dumnezeu să propovăduiască Vestea bună. În patru capitole, autorul prezintă ceea ce el crede a fi diviziunile fundamentale ale artei predicatorului.

Explorează problemele implicate în pregătirea de a predica; apoi, oferă numeroase ilustraţii pentru a demonstra felul în care oameni distinşi ai amvonului din trecut au depăşit dificultăţi similare.

În aceste pagini, predicatorul care a dus aceleaşi bătălii îşi va încărca duhul, iar slujitorul tânăr a cărui lucrare a început de puţin timp, vă găsi inspiraţie pentru a-şi propune scopuri înalte. Toţi cei ce iubesc misiunea predicatorului vor descoperi un nou stimulent pentru o trăire mai sfântă.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.