Cosul cu flori

21,00 lei

Autor: Christoph Von Schmid

Format: 20,5 x 13,5 cm

Număr de pagini: 152

Copertă broșată

Stoc epuizat

Descriere

          „Coşul cu flori” este o carte fermecătoare, fascinantă. Este mireasma dulce a unei ere pierdute. Scrisă într-un stil didactic, gingaş, care este respins de mulţi autori ai zilelor noastre de realitate cruntă şi sofisticaţii pretinse, „Coşul cu flori” îl motivează pe cititor să se apropie de Dumnezeu. Adevăruri biblice bogate despre natura vieţii creştine creează o aromă la fel de dulce ca şi florile din grădina eroinei. Veţi citi această carte copiilor voştri iarăşi şi iarăşi. Ei o vor iubi şi veţi învăţa să le păstoriţi inimile.” Tedd Tripp

            ”Este povestea unui tată bun şi a fiicei lui cinstite şi pure. Când copila este acuzată pe nedrept, tatăl ei o îndrumă să privească spre Dumnezeu, Judecătorul tuturor, care a promis că va fi tatăl şi apărătorul orfanilor. Pedepsită pentru fapta altcuiva, reputaţia fetei este revendicată într-un mod uimitor. Ofer această carte nepoţeilor mei şi o recomand copiilor şi nepoţeilor voştri.” Elisabeth Elliot

           Scrisă în secolul XVIII, este una din perlele colecţiei. Păşiţi în grădina lui James şi a fiicei sale iubite, Mary, respiraţi aerul dulce şi înmiresmat al unei ere pierdute, şi veţi înţelege de ce Elizabeth Elliot şi Dr. Tedd Tripp au recomandat această carte cu atâta entuziasm.

Capitolul I

POVESTEA EROINEI NOASTRE 

       

EVENIMENTELE povestite în această carte au avut loc demult, într-o ţară îndepărtată. Poate că unele din obiceiurile şi chiar modul de a fi al oamenilor prezenţi în această carte vor părea ciudate şi demodate pentru unii dintre cititorii tineri; dar ne vom strădui să prezentăm istoria într-un mod simplu şi familiar, încât toţi cei ce o vor citi să înţeleagă şi să-şi asimileze lecţiile care pot fi învăţate din ea. Natura umană este aceeaşi în toate ţările: pe de o parte găsim inima omului păcătoasă, dând naştere la o viaţă în afara voii lui Dumnezeu şi ducând la o mizerie şi la o disperare totală; pe de altă parte, remediul acestei disperări – lucrarea Duhului Sfânt al lui Dumnezeu, care naşte o relaţie personală cu Domnul Isus Hristos şi aduce o viaţă plină de sens, fericire şi pace. „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică” (Ioan III:16).

Cartea de faţă prezintă învăţături morale şi biblice preţioase, pentru o viaţă împlinită, pentru un trai bun şi sfânt, asemănător Fiului lui Dumnezeu. Mai mult chiar, ea urmăreşte să creeze o stare plăcută în timpul lecturii, atât în rândul celor tineri, cât şi al celor mai vârstnici. Şi, dacă se spune că oamenii înţelepţi învaţă din greşelile, întâmplările şi faptele semenilor lor, tot aşa dorim ca cititorii noştri să aibă parte de cât mai multe beneficii citind această carte.

James Rode, tatăl eroinei noastre, Mary, s-a născut într-o familie respectabilă din Germania. Când era tânăr s-a dus să înveţe arta grădinăritului la curtea contelui de Eichbourg. Fiind un tânăr cu o pricepere şi o isteţime deosebite, având întotdeauna o bună dispoziţie şi evidenţiat prin demnitatea caracterului său, deveni în curând favoritul tuturor şi, după ce a învăţat meseria, în loc să-l lase să plece în altă parte, contele l-a angajat în serviciul lui. Şi-a îndeplinit responsabilităţile cu atâta credincioşie, încât, după câţiva ani, contele i-a oferit un serviciu mult mai bun şi mai onorabil la palatul maiestuos pe care îl avea la Viena.

James era acum silit să facă o alegere asemănătoare cu cea pe care o făcuse Lot când a ales să meargă şi să locuiască în Sodoma, fiindcă era într-o câmpie bine udată, roditoare şi plăcută. Cu toate acestea, James a simţit în adâncul inimii lui că acolo vor fi multe lucruri care îl vor constrânge să-şi încalce încredinţările lăuntrice şi să facă fapte împotriva voinţei sale. Aşadar, a renunţat la avantajele ce i s-au oferit, preferând să rămână în situaţia şi în starea umilă în care era.

Contele, văzând aceasta, i-a închiriat un teren – în schimbul unei plăţi mici – în apropiere de Eichbourg. Micul domeniu consta într-o căsuţă frumoasă, o livadă cu pomi fructiferi şi o grădină de zarzavaturi.

Nu a trecut mult timp şi James s-a căsătorit cu o tânără orfană care locuia nu departe de casa primită în dar de la conte. Deşi soţia lui James era orfană, el a ştiut să aprecieze lucrurile care sunt cu adevărat importante în faţa lui Dumnezeu, Cel ce cântăreşte omul după inima lui şi nu după ceea ce izbeşte privirea. James se bucura mult că tânăra care avea să-i fie alături pentru o vreme gustase ca şi el bunătatea lui Dumnezeu şi primise de asemenea, din mâna străpunsă de cuie, darul nespus de preţios: viaţa veşnică. Şi în felul acesta James s-a arătat ascultător faţă de perceptul divin: „Să vă căsătoriţi în Domnul”, un percept care atunci când este neglijat, are ca rezultat nenorocire şi suferinţă.

Câţiva ani James împreună cu soţia lui au trăit liniştiţi în felul lor simplu, încercând să împlinească Cuvântul lui Dumnezeu în toate lucrurile, nu pentru a câştiga un respect personal, ci pentru a aduce onoare şi glorie Domnului şi Salvatorului căruia Îi slujeau. Indiferent de cât de umilă ar fi starea şi poziţia unui copil adevărat al lui Dumnezeu, dacă este consecvent în umblare şi în vorbire, este un martor al adevărului pe care niciun duşman nu poate să-l învingă. (…)

 

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.