Remedii de preţ împotriva şiretlicurilor diavolului

25,00 lei

Autor: Thomas Brooks

Număr pagini: 302

Dimensiuni: 14,7 x 21

Stoc epuizat

Categorie:

Descriere

Preaiubiţilor, Satan, deoarece a căzut din lumină în întuneric, din fericire în nefericire, din cer în iad, de la starea de înger la cea de demon, e atât de plin de răutate şi de invidie, încât nu va lăsa nicio metodă nefolosită în încercarea de a-i face pe toţi ceilalţi nenorociţi pe vecie împreună cu sine; el, fiind alungat din ceruri, şi „păstrat pentru judecata zilei celei mari, pus în lanţuri veşnice, în întuneric” (Iuda 6), se foloseşte de toată puterea şi îndemânarea sa pentru a-i aduce pe toţi fiii oamenilor în aceeaşi condiţie şi condamnare ca a sa. Satan a aruncat în sufletele noastre o aşa sămânţă păcătoasă, încât imediat ce ne ispiteşte, noi ne dăm consimţământul; imediat ce complotează împotriva noastră, ne şi biruie. Dacă le arată oamenilor doar puţin din frumuseţea şi fineţea lumii, cât de repede sunt ei gata să se plece şi să i se închine!

 Indiferent către ce păcat se înclină mai uşor inima omului, diavolul îl va ajuta în direcţia aceea să păcătuiască. Dacă David s-a mândrit cu poporul său, Satan l-a ispitit să-l numere, ca el să fie şi mai mândru.
Dacă Petru manifestă o teamă care-l înrobeşte, Satan îl va face să-L mustre pe Hristos şi să se lepede de El, ca să-şi scape pielea (Mat. 16:22; 26:69-75). Dacă profeţii lui Ahab sunt obişnuiţi să linguşească, diavolul se va preface într-un duh de minciună în gurile a patru sute dintre ei, şi ei îl vor linguşi spre pierzarea lui (1 Împ. 22). Dacă Iuda e un trădător, Satan va intra repede în inima lui şi-l va face să-şi vândă stăpânul pentru bani, lucru pe care unii păgâni nu l-ar fi făcut niciodată (Ioan 13:2). Dacă Anania va minţi pentru un avantaj personal, Satan îi va umple inima să-L mintă, împreună cu un martor, pe Duhul Sfânt (Fapte 5:3). Lui Satan îi place să navigheze în bătaia vântului, să potrivească ispitirea oamenilor cu starea şi înclinaţiile lor. Dacă ei se află în prosperitate, îi va ispiti să se lepede de Dumnezeu (Prov. 30:9); dacă se află în lipsuri, îi va ispiti să nu se încreadă în Dumnezeu; dacă le e mică cunoaşterea, îi va ispiti să întreţină gânduri josnice despre Dumnezeu; dacă conştiinţa le e sensibilă, îi va ispiti cu scrupulozitatea; dacă nu e, îi va ispiti cu o siguranţă carnală; dacă sunt îndrăzneţi, îi va ispiti la aroganţă; dacă sunt timizi, la disperare; dacă sunt maleabili, la inconsecvenţă; dacă sunt încăpăţânaţi, la nepocăinţă.
Din puterea, răutatea şi îndemânarea lui Satan se nasc toate comploturile, planurile, stratagemele şi maşinaţiunile care sunt în lume şi care au scopul de a pierde sufletul. El are mai multe planuri în vederea atragerii sufletelor în păcat, mai multe comploturi prin care să ţină sufletele departe de orice slujire sfântă şi cerească, şi mai multe stratageme prin care să ţină sufletele într‑o stare de plâns, de teamă, îndoială şi nelinişte. El are mai multe planuri prin care să-i distrugă pe cei mari şi onorabili, pe cei înţelepţi şi învăţaţi, pe cei orbi şi ignoranţi, pe cei bogaţi şi cei săraci, pe sfinţii adevăraţi şi pe cei ce sunt sfinţi numai cu numele.
Uneori se va înfrâna de la a ne ispiti, ca să ne credem în siguranţă şi să neglijăm vegherea; alteori se va preface că fuge de noi, ca să ne facă mândri de biruinţă; uneori va fixa atenţia oamenilor asupra păcatelor altora şi nu a lor înşişi, ca să-i umple de mândrie; alteori le va fixa atenţia asupra harurilor altora şi nu ale lor, ca să-i copleşească.
Omul mai degrabă ar putea să înşire numele stelelor şi să numere firele de nisip de pe malul mării decât să înşire toate planurile lui Satan; cu toate acestea, cele care sunt mai importante, şi prin care face cel mai mult rău sufletelor oamenilor se găsesc prezentate în următorul Tratat, fiind prescrise şi leacurile împotriva lor.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.