Scrisori – John Newton

25,00 lei

Autor: John Newton

Număr pagini: 215

Dimensiuni: 14,8 x 21

Stoc epuizat

Categorie:

Descriere

John Newton (1725-1807), marinar, predicator și scriitor de imuri, a fost una din personalitățile cele mai colorate în marea trezire evanghelică din secolul al XVIII-lea. „Odată fiind un păgân și un libertin, un negustor de sclavi în Africa”, a scris pentru propriul epitaf: „prin îmbelșugata milă a lui Isus Hristos, păstrat, restaurat, iertat și rânduit să predice credința pe care s-a trudit mult să o distrugă”.

Corespondența sa a fost mijlocul prin care Newton și-a îndeplinit lucrarea distinctivă de „autor de scrisori par excellence al Trezirii Evanghelice”. Înțelegerea lui asupra Scripturii și experiența personală profundă, nenumărații săi prieteni (printre ei Whitefield, Cowper și Wilberforce), nenumăratele sale încercări, pastoratul lui de la țară, stilul lui puternic, clar, conversațional, toți acești factori s-au îmbinat pentru a-l pregăti pe autorul imnului „Ce dulce răsună numele lui Isus”, pentru punerea în negoț a darului lui special.
Aceste scrisori practice acoperă o mare varietate de subiecte și țintesc „să-l facă pe credincios asemenea lui Hristos”.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.