Elena – Binecuantari prin incercari

31,00 lei

Format: 22 x 15 cm

Număr de pagini: 258

Descriere

După peregrinări prin viaţă şi prin lume, de pe meleagurile însorite ale Americii, Elena Mârza, prin cartea “Elena, Binecuvântări prin încercări”, se întoarce pe meleagurile natale şi în copilărie, retrăind amintiri de mult uitate. Un volum care are o importanţă mai mare decât ne închipuim, pentru că nu descrie doar biografia personajului principal, ci scoate în relief lucrarea Făuritorului de caractere în viaţa ei, şi transmite generaţiei viitoare un model de trăire intensă şi practică a credinţei în Dumnezeu.


1. Domnul a dat, Domnul a luat…

Domnul a dat, și Domnul a luat, – binecuvântat fie
Numele Domnului!
Iov 1:21b

Dinspre apus, soarele blând de aprilie îşi arunca, fără astâmpăr, ploaia călduţă de raze peste tânăra femeie care plivea straturile lungi de ceapă. Deşi locul în care se afla nu-i permitea să vadă casa, nu părea deloc îngrijorată că a lăsat-o acolo pe Rodica, fetiţa de trei săptămâni, doar cu Elena. La numai doi ani, aceasta parcă îşi dădea seama de responsabilitatea ce-i revenea faţă de surioara ei, înconjurând-o cu multă dragoste.

Din curtea şcolii, răzbăteau glasurile cristaline ale copiilor care zburdau veseli, lipsiţi de orice griji. Câinii lătrau, cocoşii se-ntreceau în cântări şi, din când în când, uliţa pustie era străbătută de scârţâitul monoton al căruţelor trase de cai.

În aerul proaspăt, înţesat de miresme primăvăratice, Viorica muncea liniştită în grădina din spatele casei. Cei trei copii mai mari s-au dus încă de dimineaţă, la mătuşa lor, iar Gheorghiţă, soţul ei, era la câmp, împreună cu părinţii. Toţi locuiau într-o căsuţă simplă de lemn cu două încăperi, dar, spre surprinderea sătenilor, ei niciodată nu au îngăduit ca nemulţumirea să le umbrească pacea şi buna înţelegere din familie.

Pentru Viorica, ziua s-a scurs în tihnă, alături de cele două fetiţe. Se simţea destul de odihnită, aşa că s-a hotărât să meargă în grădină să culeagă câteva fire de ceapă verde. Ce aromă îmbietoare va avea mâncarea din seara aceasta! O, ce mult a crescut ceapa! Aproape că-i simţea gustul înţepător.

A adunat câteva firicele, timp în care mai smulgea câte-o buruiană răzleaţă, dar, dintr-o dată, ceva nefiresc îi atrase atenţia…

Mirosul de fum, ce devenea tot mai înţepător, a ajuns până la ea, trezind-o din visare… Şi-a îndreptat repede spatele şi a privit stăruitor spre casă, dar nu a văzut nimic deosebit… Cu siguranţă, unul dintre vecini arde gunoiul…, găsi ea o justificare şi, împăcându-se cu gândul acesta, se aplecă din nou asupra straturilor lungi şi drepte.

________

Se părea că liniştea din sufletul femeii se răsfrângea, pe căi nevăzute, până la căsuţa lor, unde micuţa Rodica dormea în patul părinţilor, iar Elena, cu picioruşele încrucişate sub ea, alunga muştele obraznice care încercau să se aşeze pe surioara adormită.

Pe fereastra din dreptul patului, ochişorii fetiţei au surprins, ca pe-o ciudăţenie, marginea gardului de nuiele şi curtea nesfârşită a vecinilor. Aici, în căutare de cine ştie ce comori, câteva găini gureşe ciuguleau neobosite prin praf, iar un cocoş pestriţ se învârtea, plin de importanţă, printre ele. Pe neaşteptate, o rafală puternică le-a zbârlit penele, reuşind să le împrăştie prin toate cotloanele.

Elena a ridicat încântată bucăţica de lemn numită de sora ei mai mare, Lidia, „păpuşă”, apoi i-a aranjat cu grijă rochiţa cu buline verzi, care nu era altceva decât o bucată de pânză cusută atent în jurul mijlocului.

După ce s-a uitat din nou la surioara care dormea, a început să-şi legene cu gingăşie păpuşa, fredonându-i încetişor o melodie ştiută numai de ea.Pe fereastra din cealaltă parte a camerei, privirea i s-a oprit asupra priveliştii stranii din curtea lor, unde nişte rotocoale firave de fum se ridicau domol, dar ferm, peste gardul vechi, apoi se risipeau cu sfidare în văzduh. Pentru fetiţa de doi ani, această imagine nu prezenta niciun motiv de îngrijorare, deoarece se credea părtaşă unui spectacol fascinant, pe care l-ar fi vrut fără sfârşit.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.