Drumul spre Rusalii

12,00 lei

Autor: Samuel Chadwick

Număr pagini: 122

Dimensiuni: 14,8 x 21

Stoc epuizat

Categorie:

Descriere

Am scris şi am predicat mult despre Duhul Sfânt deoarece cunoaşterea Lui a fost faptul vital al experienţei mele. Datorez totul darului Rusaliilor. L-am primit când nu îl căutam. Eram în lucrarea Tatălui meu ceresc, căutând mijloace prin care să pot face lucrarea la care El mă chemase şi mă trimisese, şi în căutarea mea am dat peste un proroc, am auzit o mărturie şi am început să caut ceva ce nu cunoşteam. Ştiam că era un lucru mai mare decât cunoscusem eu vreodată. A venit pe când eram la datorie, într un moment hotărâtor de ascultare. Când a venit, nu mi puteam explica ce se întâmplase, dar eram conştient de lucruri negrăite şi pline de slavă. Unele rezultate au fost imediate. O pace adâncă, o bucurie care-mi dădea fiori, şi un nou sentiment de putere au venit în sufletul meu. Mintea mi-a fost înviorată. Fiecare putere a fost vitalizată. Puterile mele trupeşti au fost înnoite. Aveam un nou sens al izvorului şi al vitalităţii, o nouă putere de a răbda şi voioşia unui om puternic în lucruri mari.

Lucrurile au început să se întâmple. Ceea ce eşuam să fac prin sforţări încordate, s-a realizat fără trudă. A fost ca atunci când în ciuda vâslirii ucenicilor, corabia nu înainta, dar când Domnul Isus a păşit înăuntru, corabia „a sosit îndată la locul spre care mergeau”. A fost glorios de minunat.Lucrurile care s-au întâmplat au fost cea mai neînsemnată parte a experienţei. Vântul, focul şi limbile au stârnit majoritatea remarcilor, dar acestea au dispărut, şi realităţile care au rămas au fost cele mai minunate. Experienţa aceasta mi-a dat cheia gândirii mele, slujirii şi întregii mele vieţi. Rusaliile mi-au dat cheia Scripturilor. Mi-au păzit picioarele în toate locurile alunecoase ale diferitelor feluri de critică. Lucrurile care erau pietre de poticnire pentru atât de mulţi, pentru mine erau pietre pe care le puneam în râu pentru a putea înainta. Inexplicabilul devine limpede când recunoaştem Prezenţa şi Legea Duhului. Echilibrează erudiţia, oferă un discernământ dincolo de orice cunoştinţă omenească. Într-adevăr, cunoştinţa fără Duhul Sfânt orbeşte oamenii la realităţile adevărului divin. Omul care crede că poate cunoaşte Cuvântul lui Dumnezeu printr-un studiu pur intelectual este înfiorător de înşelat. Adevărul duhovnicesc se discerne în mod duhovnicesc. Sufletul vede cu ochii inimii, iar aceştia sunt deschişi de Duhul Sfânt. Cunoştinţa pe care o dă El este mai mult decât informaţie: este o cunoştinţă care duce la încredere, cunoştinţă care aduce viaţă, şi o cunoştinţă care insuflă dragoste. Acelaşi Duh mi-a dat o nouă înţelegere şi experienţă a rugăciunii, şi împreună cu aceste daruri, a venit o nouă înzestrare cu înţelepciune şi putere. Din prima zi a Rusaliilor mele, am devenit un căutător şi un câştigător de suflete. (Samuel Chadwick)

„Vinul bun nu are nevoie de reclamă” şi un vin excelent ca cel pe care îl conţine această carte nu necesită elogii. Însă vechiul meu prieten şi-a exprimat o puternică dorinţă ca eu să scriu un Cuvânt înainte. Şi mai degrabă aş prefera să fiu considerat îngâmfat decât să fiu necredincios poruncii lui.

Acestor pagini le este ataşat un interes patetic. Pe când erau încă la tipar, autorul lor a trecut în veşnicie, la marea lui răsplată. Prin urmare, într-un anume fel, cartea poate considerată a fi un volum memorial.

Are trăsăturile distinctive ale autorului: cunoaştere deplină şi precisă a Scripturilor, claritatea învăţăturii, exactitatea afirmaţiei, profunzimea înţelegerii şi scopul practic. Nu poate să eşueze în lărgirea minţii, în trezirea conştiinţei şi în înflăcărarea dorinţei arzătoare de a primi darul Duhului în plinătatea lui.

Ca şi în „Cărarea rugăciunii”, dl Chadwick nu ezită să împărtăşească cititorului câteva din măreţele lui clipe de experienţă personală. A sta la picioarele unuia a cărui ureche Domnul a trezit-o, căruia i-a dat, de asemenea, limba celor învăţaţi, nu este o favoare obişnuită. Tuturor celor care iau această poziţie, fie că sunt obosiţi, fie zeloşi, le prezic cu încredere că vor auzi un cuvânt la vreme potrivită. (F.L. Wiseman în Cuvânt înainte)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.