Indeletniceste-te să cunosti – Noul Testament -întrebări și răspunsuri

65,00 lei

Categorie:

Descriere

Acest manual de întrebări şi răspunsuri din întreg Noul Testament, facilitează primul pas în relaţia cu Scripturile sfinte. Nevoia de cunoaştere a celor scrise în Biblie este imperativă în procesul mântuirii, aşa cum evidenţia apostolul Pavel, cu referire la Timotei: „din pruncie cunoşti Sfintele Scripturi, care pot să-ţi dea înţelepciunea care duce la mântuire, prin credinţa în Hristos Isus.” (2 Timotei 3:15). Cercetarea scrierilor apostolilor, ca de altfel a întregii Biblii, mai întâi prin cunoaşterea cât mai exactă a textului, este baza pentru studierea aprofundată, tematică. Prin întrebări şi răspunsuri se pot reţine mai uşor anumite date, dar ajută şi la cunoaşterea de ansamblu a unor pasaje biblice.

Merită apreciată şi folosită munca acestui colectiv de redacţie, care dovedeşte prin prezenta lucrare, dedicare faţă de Cuvântul revelat, într-o vreme când lecturile sfinte se izbesc fie de lipsa cercetării lor, fie de pasiuni lumeşti, după cum este scris: „Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi vor gîdila urechile să audă lucruri plăcute, şi îşi vor da învăţători după poftele lor. Îşi vor întoarce urechea de la adevăr şi se vor îndrepta spre istorisiri închipuite.” (2 Timotei 4:3-4).

Cartea de faţă se adresează în prim plan celor ce sunt la începutul cunoaşterii Scripturilor, începând cu copii, adolescenţi şi tinerii, dar cunoaşterea Bibliei este necesară tot timpul în procesul desăvârşirii şi a unei slujiri calificate: „Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,  pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.” (2 Timotei 3:16-17).

Iosif Anca

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.