Stalpul de foc

15,00 lei

Format: 20,8 x 14,7 cm

Număr de pagini: 254

Stoc epuizat

Descriere

Una din cele mai interesante cărţi pe care le-am citit vreodată. O istorie antică, pe cât de dramatică, pe atât de glorioasă. Pentru cei care iubiţi istoria, această capodoperă va fi cu adevărat o desfătare!

„Stâlpul de foc prezintă într-un mod romanţat, dar obiectiv, jumătate de veac din istoria Egiptului, şi anume acea perioadă care se suprapune cu ultimii ani de captivitate ai poporului evreu. Pe lângă informaţiile extrem de utile cu privire la istoria antică a acestor două popoare, cititorul poate face, prin cartea aceasta, cunoştinţă cu Dumnezeul Atotputernic care rămâne credincios promisiunilor Lui şi care este mai presus decât toţi împăraţii, domnitorii, zeii şi oamenii. Acest Dumnezeu este Dumnezeul cerului şi al pământului, este Dumnezeul lui Avraam, Isaac şi Iacov, este Cel care face tot ce vrea sus în cer şi jos pe pământ. Cititorul interesat poate afla că Dumnezeul Adevărat este un Dumnezeu care poate fi găsit dacă este căutat, este un Dumnezeu care vorbeşte, este un Dumnezeu care intervine în istoria popoarelor şi în viaţa oamenilor, este un Dumnezeu care este şi care va rămâne viu în vecii vecilor. Pentru creştinul care citeşte cartea aceasta, lectura ei va fi utilă pentru a înţelege că Dumnezeul adevărat nu se lasă batjocorit, este un Dumnezeu care nu permite ca slava Lui să fie dată altora, care cinsteşte credincioşia oamenilor, dar pedepseşte mândria şi orice necinstire a Numelui Său. Citind această carte, vom realiza cât de motivată este atenţionarea din capitolul 12 al cărţii Evrei, versetul 25: „Luaţi seama ca nu cumva să nu voiţi să ascultaţi pe Cel ce vă vorbeşte! Căci dacă n-au scăpat cei ce n-au vrut să asculte pe Cel ce vorbea pe pământ, cu atât mai mult nu vom scăpa noi, dacă ne întoarcem de la Cel ce vorbeşte din ceruri” şi cred că vom fi motivaţi să „ne arătăm mulţumitori, şi să aducem astfel lui Dumnezeu o închinare plăcută, cu evlavie şi cu frică; fiindcă Dumnezeul nostru este «un foc mistuitor»” (Evrei 12:28b-29).

O carte captivantă care prezintă o frântură din istoria fascinantă a Egiptului antic şi a Israelului aflat în captivitate. Personaje pozitive şi negative, bine conturate, din rândul cărora se remarcă maiestuos Remeses-Moise, prinţul Egiptului şi apoi robul lui Dumnezeu, un model de cinste, altruism şi credincioşie. Întâmplări pline de suspans care te cuceresc şi te determină să nu renunţi la lectură până la final. O recomand tuturor şi sunt sigur că veţi exclama: „S-a meritat!”

Ioan Bădeliţă

 

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.