Cuibul de păsări

10,00 lei

Autor: Christoph Von Schmid

Format: 20,5 x 13,5 cm

Nr. pagini: 64

Copertă broșată

Stoc epuizat

Descriere

„Cuibul de păsări” este cu siguranţă o povestire plină de aventuri captivante menite să aprindă în inima cititorului dorinţa de a trăi o viaţă după voia lui Dumnezeu. Autorul nu numai că subliniază importanţa tăriei de caracter în ciuda circumstanţelor potrivnice, el scoate în evidenţă, de asemenea, şi faptul că o decizie corectă va fi întotdeauna urmată de răsplătirea şi binecuvântarea lui Dumnezeu.” Lidia M. Hinea

Tăria de caracter este dovedită de perseverenţa cu care cineva se ţine de adevăr, indiferent de circumstanţe sau consecinţe. Eroul din această povestire ne va demonstra că acţiunile aparent nesemnificative sunt, de fapt, observate de Dumnezeu.

Lucrările lui Christoph Von Schmid sunt mai mult decât doar povestiri pentru copii; ele sunt comori de adevăr valoroase şi pentru zilele noastre. Calităţile de admirat ale eroilor ne vor provoca la discuţii în familie şi la o trăire plină de integritate morală. În aceste vremuri, când este dificil de a defini caracterul, această povestire scoate în evidenţă faptul că tăria de caracter este dovedită de perseverenţa cu care cineva se ţine de adevăr, indiferent de circumstanţe sau consecinţe. În Cuibul de păsări, Von Schmid conectează o serie de acţiuni aparent nesemnificative, pentru a ne demonstra că fiecare faptă este observată de Dumnezeu. De asemenea, incluse în această carte, veţi găsi încă trei povestiri, Inelul cu diamant, Darul mamei şi Băiatul care a refuzat un şiling. Fiecare din aceste povestiri vă vor atrage cu un pas mai aproape de Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui. Numai în eternitate vom afla câte vieţi au fost schimbate de învăţătura lor.


CUIBUL DE PĂSĂRI

     Consilierul von Frenhold avea o casă frumoasă într-un ţinut foarte plăcut, unde-şi petrecea timpul liber şi nu găseai un loc mai încântător la o depărtare de multe mile. Grijile statului, treburile şi agitaţia oraşului adăugau un interes proaspăt pasiunii sale pentru câmpiile înverzite. Şi cu câtă bucurie lăsa el grijile şi problemele guvernului pentru a se bucura, în sânul familiei, de acea odihnă şi linişte pe care nu le-ar fi găsit nicăieri în altă parte! Consilierul de stat avea doi fii: amândoi erau băieţi buni şi ascultători, căci, pe lângă responsabilităţile funcţiei sale, tatăl său nu uitase de îndatoririle de familie şi îi învăţase de mici să privească la Dumnezeu şi să se încreadă în El. Multe clipe fericite petrecea el alături de copiii lui. Hoinărea cu ei pe câmpii, stătea cu ei în casă, împărtăşea toate visurile şi temerile, bucuriile şi tristeţile lor, iar în lipsa lui, băieţii numărau zilele şi orele până la întoarcerea lui.

Într-o zi, tatăl lor a mers cu ei în pădure. Era primăvară şi copacii erau în floare. Din loc în loc, o floare se înălţa către soare, câte o ciuboţica cucului trăgea cu ochii din tufiş, iar dinspre o creangă sau din desiş se auzea din când în când ciripitul păsărilor. Tatăl le-a arătat copiilor un cuib de păsări şi le-a spus cu câtă iscusinţă şi cu câtă grijă a fost construit. Chemându-i să vadă cum erau hrănite cinci făpturi mici care stăteau în cuibuşorul îngrijit, le-a spus despre dragostea păsărilor pentru puii lor. Copiii erau foarte încântaţi şi mai ales când tatăl lor, aşezându-se pe o pernă verde de muşchi, sub braţele întinse ale unui stejar falnic, le-a spus că le va povesti ceva.

– Hai spune-ne, tati! au spus copiii în cor. Vom sta aici pe iarbă. Ne plac aşa de mult poveştile tale!

– Da, copiii mei; şi ce bucuros sunt că am nişte ascultători atât de dornici. Pe care să o spun?

– Povesteşte-ne despre războaie, a spus unul. Spune-ne cât de curajoşi erau soldaţii şi cu câtă vitejie se purtau; spune despre atacuri, bătălii şi victorii, o poveste frumoasă de demult, din timpul luptelor.

– Spune-ne, tati, nişte poveşti frumoase, spuse celălalt, despre case cu câmpii verzi, cu copaci, cu flori, nişte poveşti despre bunătate, virtute şi adevăr.

 

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.