Mary Jones şi Biblia ei

15,00 lei

Format: 20,5 x 13,5 cm

Număr de pagini: 92

Stoc epuizat

Descriere

„Dacă priveşti la o ghindă mică, este greu să-ţi imaginezi un stejar falnic de două sute de ani şi astfel să-ţi dai seama de bogăţia ascunsă şi de puterea concentrată în ghindă.” Micuţa eroină, Mary Jones, s-a născut într-o familie de ţesători din Ţara Galilor, a trăit în simplitate şi modestie, însă în sufletul ei s-a născut dorul fierbinte de a avea o Biblie şi de a putea citi în ea. Timp de şase ani a adunat fiecare bănuţ pentru a-şi putea împlini visul, angajându-se chiar într-o lungă călătorie pe jos de peste 50 de mile. Viaţa ei întreagă a fost marcată de învăţăturile Bibliei, transformând-o într-o mare binecuvântare pentru cei din jurul ei. Contribuţia ei la înfiinţarea Societăţii Biblice ce avea în vedere răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu în lume şi motivaţia dată de dorul nespus al sufletului ei de a vedea tot mai mulţi oameni ieşind din întuneric au format în Mary Jones un caracter nobil, demn de urmat. Istoricul Kenneth Latourette spunea în acest sens: „Odată cu trecerea secolelor se adună tot mai multe dovezi cu privire la faptul că, măsurat după efectele pe care le-a produs în istorie, Isus a trăit viaţa cea mai influentă din câte s-au trăit vreodată pe această planetă şi această influenţă pare a fi în continuă creştere.”\r\n\r\n***\r\n\r\nMarele vis de a avea o Biblie şi de a putea citi în ea, într-o vreme când ele erau aşa de rare şi de scumpe, scot la iveală în această istorisire captivantă, curajul, perseverenţa şi remarcabila viziune misionară a eroinei Mary Jones.” Vasile Piscuc

LA POALELE MUNTELUI

O, Bun Păstor al turmei, / Vino de paşte ai Tăi miei / Ei Te aşteaptă ca să-i iei / La pieptul Tău pe braţe. / Doar Tu-i poţi izbă / De spini şi de a fiarelor căutare / Căci numai Tu poţi să-i conduci / Pe căi nemuritoare, / La ape-alinătoare.

„Ar fi greu să găseşti un loc mai frumos şi mai pitoresc decât valea din partea de sud-vest de Cader Idris, unde este aşezat micul sat Llanfihangel-y-Pennant. Deasupra lui se înalţă un pisc maiestuos, cu stâncile abrupte ce înconjoară prăpăstiile fără fund ale acestui colţ de rai, în timp ce înspre apus se întinde ţărmul nisipos al golfului Cardigan. Aici, valurile se rostogolesc înspumate, retrăgându-se doar o clipă pentru a se năpusti din nou neîmblânzite. Atât muntele, conturul golfului, cât şi frumuseţea văii pitoreşti sunt la fel cum erau cu două sute de ani în urmă. Ochii călătorilor se miră astăzi de frumuseţea lor sălbatică aşa cum se mirau ochii călătorilor de odinioară. Dar, în timp ce aceste mari minuni ale naturii rămân sau suferă o schimbare atât de lentă, încât este imperceptibilă, omul, chiriaşul pământului lui Dumnezeu, se naşte, îşi trăieşte viaţa scurtă şi apoi dispare, lăsând în urmă, mult prea rar, vreun semn al amintirii sale. Iar acum, când gândurile noastre se perindă pe meleagurile din jos de Cader Idris şi privim peste micuţa aşezare a satului Llanfihangel, nu putem să nu ne întrebăm ce fel de oameni au trăit în colibele acelea primitive cu două secole în urmă, care este istoria lor simplă, care le-au fost obiceiurile, necazurile şi truda, întristările sau plăcerile. Celor care împărtăşesc dorinţa noastră de a cunoaşte mai mult despre aceste meleaguri neobişnuite şi despre evenimentele petrecute aici le vom mărturisi povestea adevărată care oferă satului Llanfihangel dreptul binemeritat de a se număra printre locurile cele mai onorate din întreaga Anglie, pentru că, de pe aceste tărâmuri, a ţâşnit cândva un izvor care avea să umple întreg pământul cu apele lui răcoritoare şi vindecătoare. Din aceste pământuri s-a ivit o mlădiţă – neînsemnată la început – dar care, crescând tot mai mult, a dat roade şi a devenit un pom al vieţii, ale cărui frunze servesc vindecării neamurilor…”

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.